Ontspanningshypnose
Ben je nieuwsgierig naar hypnose?
Heb je verhalen gehoord en wil je het graag zelf ervaren?
Geen behoefte aan therapie, maar wel aan een momentje voor jezelf en toe aan rust in je hoofd? Even geen stress, spanningen en het continue overdenken loslaten?
Maak dan een afspraak om op een ontspannen manier kennis te maken met hypnose!

hypnotherapie & hypnose

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapie vorm waarbij er gebruik wordt gemaakt van hypnose.
Door hypnose kom je in een diepe ontspanning/trance waardoor je toegang krijgt tot je onderbewuste, jouw eigen binnenwereld en waarin je het 'denken' loslaat.

In jouw onderbewuste pak je de emotionele, lichamelijke en/of psychische klachten aan om deze klachten te verminderen of op te lossen die jou dagelijks belemmeren.

Ook traumatische ervaringen kunnen door hypnotherapie minder als traumatisch ervaren worden. Het is dan niet meer dan alleen een herinnering, en de scherpe randen zijn eraf gehaald.

 

Wat is hypnose?

Hypnose is een toestand van diepe ontspanning, geconcentreerde aandacht en een veranderd bewustzijn. Ook maken wij dit mee in het dagelijkse leven. Je zal het vast herkennen, je rijdt met de auto naar huis en je mist een deel van de rit onderweg omdat je op automatisch piloot reedt. Of dat je zo erg met je aandacht in een goed boek zit, dat je niet iemand hoorde binnen komen. Je had op dat moment even een veranderd bewustzijn.

 

Ben je de controle kwijt?

Absoluut niet! Je hebt tijdens de hypnose altijd je eigen wil. Wilt jouw onderbewuste iets niet vertellen, dan gebeurt dat ook niet. Je kunt gewoon tegen me praten en aan het einde weer uit hypnose komen.

 

Definitie van hypnose volgens Wikipedia:

Hypnose (uit het Grieks ὑπνος hupnos, slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Hypnose wordt uitgevoerd door opgeleide hypnotiseurs, die een speciale procedure volgen om de geest van de behandelde persoon in een tranceachtige toestand te brengen. Het is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men ontspannen is en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Geregistreerde patronen van hersengolven tonen aan dat iemand onder hypnose zich in een toestand tussen waken en slapen bevindt. 

 

 


Klachten:
Hieronder een overzicht van de klachten en hulpvragen waarbij je terecht kunt bij Anouschka:

- angsten en fobieën (bijvoorbeeld hoogtevrees of verlatingsangst)

- depressieve gevoelens

- een conflict met een (overleden) persoon
- onzekerheid

- lichamelijke (pijn)klachten
- stress
- (jeugd) trauma